Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Petter Northug jr.
Petter Northug jr.

Petter Northug stiller til start i Lunde

Søndag 5. september går det utsatte Kanalrennet av stabelen i Lunde. I går ble det klart at langrennslegenden Petter Northug jr. stiller til start i rulleskirennet.

Det var Sommarland Skifestival, som sent i går kveld meldte at skikongen kommer tilbake til konkurransen. Han er klar for både Lifjell Opp, lørdag 4. september, og Kanalrennet.

I tillegg skal Northug bidra i arrangørens treff for sponsorer og samarbeidspartnere, fredag 3. september.

Ble utsatt til september
Northug deltok i Kanalrennet også i 2018. Den siste tiden har Northug deltatt i renn igjen. Blant annet var han med i Blinkfestivalen i Sandnes tidligere i august.

Lillebror Even er med i Team Telemark, og deltok i Kanalrennet da konkurransen sist ble arrangert, i 2019.

Som kjent ble rennet avlyst, på grunn av pandemien i fjor. Og i år ble rennet, som går rundt Lunde og Flåbygd, utsatt til september. Neste år skal rennet, etter planen, gå som normalt i slutten av juni.

Ønsker heiarop og stemning
De siste dagene har arrangørklubbene Skade og Skarphedin intensivert arbeidet og siste finpuss legges nå foran to strålende renndager, 4. og 5. september, melder skifestivalen.

– Det blir restriktivt for publikum i start og målområde på begge arenaer, men ute i løypene håper vi heiarop og topp stemning, er oppfordringen.

I tillegg til Kanalrennet med 25 og 50 kilometerstrasé, skal også Kanalrennet junior arrangeres i Lunde sentrum. Start- og målgang for alle distansene er i Hovedgata, ved Sirkustomta.