Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Uventet sommervikar: Læreren Cathrine Hansen fra Ulefoss oftret hele ferien sin, for å sørge for et tilbud på Café Slusa i sommer.
Uventet sommervikar: Læreren Cathrine Hansen fra Ulefoss oftret hele ferien sin, for å sørge for et tilbud på Café Slusa i sommer.

Droppet ferien for å holde Slusa i gang

Lærer Cathrine Hansen fra Ulefoss, ofret hele sin sommerferie for å sørge for matservering på Café Slusa i sommer. – Uten Cathrine hadde vi ikke åpnet i sommer, det er helt sikkert, sier Tore Kokk.

Til daglig er Cathrine Hansen lærer ved Holla 10-årige skole. Men i sommer har hun vært kokk på Café Slusa, på heltid.

– Det å bruke sommeren til litt annen jobbing er noe jeg har tenkt på en stund, så da jeg hørte at Tore trengte hjelp på slusa, tenkte jeg at jeg kanskje kunne bidra der, forteller hun.

Kjent med nye sider av seg selv
Hun gikk noen runder med seg selv før hun tok kontakt med Tore Dale. Ferieturer var allerede planlagt, men kanskje kunne hun jobbe noen dager i uka.

– Jeg har to år på kokkeskole og litt erfaring fra pizzarestaurant, så jeg visste at dette var noe jeg kunne få til. Jeg så for meg tre, fire dager i uka, men det viste seg at her var det behov for en kokk på heltid.

Dermed ble ferieturene til fjells med venninnene avlyst, og Cathrine ble kastet inn i en hektisk sommer foran grytene.

– Det har vært hektisk, intenst, morsomt og lærerikt. Jeg har blitt kjent med noen nye sider av meg selv i sommer, ler hun.

– Slusas frelser
Men hva er det som får en lærer til å ofre sin lange ferie og bytte ut sol, bading og turer med blod, svette og tårer på et restaurantkjøkken?

– Jeg synes det var trist da sluserestauranten var stengt i fjor. Når jeg hørte at det var fare for at de ikke kunne åpne i år heller, ville jeg bidra. Derfor er jeg glad for at vi fikk det til, forklarer Cathrine.

Det er også sjefen selv, Tore «Kokk» Dale. Han kan ikke få fullrost sommervikaren nok.

– Cathrine er en engel og Slusas frelser i år, sier han.

– Uten henne hadde vi ikke klart det. Da hadde vi ikke kunnet åpne og måtte ha returnert til Spania, og det er faktisk helt sant, legger han til.

Takknemlig: Innehaver Tore «Kokk» Dale er evig takknemlig for hjelpen fra Cathrine Hansen. – Uten Cathrine kunne vi ikke åpnet i år, sier han.

Endte på legevakta
Det er ingen spøk å jobbe på et restaurantkjøkken, og Cathrine har virkelig fått erfart at det faktisk er blod, svette og tårer involvert.

– Det er intenst. I starten var jeg mest redd for klager på maten, men det har gått veldig fint og tilbakemeldingene har vært gode. Egentlig er jeg litt klønete, og for litt siden spøkte vi med at jeg ikke hadde hatt noen uhell. Da måtte det jo selvsagt skje. Vi skulle bytte ut frityrolje, og jeg skulle helle 10 liter olje, som holdt 180 varmegrader, over i en kjele for å få satt det til side til avkjøling. Taket glapp og jeg fikk frityrolje over beina. Først ble jeg stående å le, for jeg følte meg så dum, forteller hun.

Men resten av staben kom løpende til og fikk beina til Cathrine i vann. Det endte med en tur til legevakta, men har heldigvis gått overraskende bra.

– Sunt å prøve noe annet
– På den mest hektiske dagen, med kø opp til veien her, holdt jeg nesten på å gi opp. Til slutt klarte jeg ikke enkle regnestykker, glemte å spise og svimte nesten av. Men jeg fikk summa meg litt og etterpå viste det seg at det ble omsetningsrekord på mat den dagen. Jeg hadde i snitt sendt ut to middager hvert tredje minutt en periode.

Selv om det til tider har vært vel intenst, så angrer hun ikke på sommerjobben.

– Det er sunt å prøve noe annet, og det tror jeg flere burde gjøre. Selv om det ble mer jobb enn jeg hadde sett for meg, og jeg nesten har gått i gulvet, har det vært veldig morsomt. Staben her er helt fantastisk.

Nå gleder hun seg til å komme tilbake til skolen og elevene sine.

– Jeg har ikke blitt lei av matlaging, og har lært veldig mye som jeg tar med meg. Men neste sommerferie er litt hellig altså, ler Cathrine.