Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Større aktivitet her:  Driver av Gjestebrygga og Ulefoss bobilparkering, Cristina Eggel-Johnsen, forteller om godt besøk fra landsiden i år. Hun tror det beror på at flere har oppdaget tilbudet.
Større aktivitet her: Driver av Gjestebrygga og Ulefoss bobilparkering, Cristina Eggel-Johnsen, forteller om godt besøk fra landsiden i år. Hun tror det beror på at flere har oppdaget tilbudet.

Dersom turistene blir i flere dager bruker de også nærområdene mer

Den gode trenden fra i fjor fortsetter og overnattingsstedene i Nome kan vise til gode tall også denne sommeren. – Her har vi en god økning og større aktivitet, sier driver av Gjestebrygga bobilparkering.

Sesongen er fortsatt ikke helt over, og turister vil besøke Nome også i ukene som kommer. Men med fellesferie og høysesong tilbakelagt kan kanalkommunens overnattingsteder konstatere en god sommer, nesten på linje med superåret 2020.

Mindre i juli og august
På Telemark Kanalcamping i Lunde, er Erling Skoe godt fornøyd.

– Vi fikk starte sesongen tidligere i år, og hadde mer besøk på forsesongen enn i fjor. Forspranget beholdt vi til 1. juli, men nå ligger vi litt etter, kanskje 1500 gjestedøgn etter 2020, forteller han.

Driveren av Kanalcampingen har ikke får finstudert statistikken ennå, men sier han sitter med en følelse av at mange velger å bli flere dager.

– Da bruker de også nærområdet mer. Vi har hatt bra utleie av sykler, kano og kajakk, men ikke like mye som i fjor. Når det er varmere, som i år, er det flere som velger å bade og slappe av framfor sykling eller padling.

Nå blir været en viktig faktor for ukene som kommer.

Her er juli best
På Lunde vandrerhjem er det derimot fellesferie og juli, som kommer aller best ut. I høysesongen kan driver Peter van Heerebeek vise til godt over 90 prosent belegg de siste årene. Antall gjestedøgn økte fra 1894 i juli i fjor til 1973 i år. Det er 4,2 prosent økning. August har også gode tall, mens Vandrerhjemmet har hatt en dårligere vår og forsommer.

Totalt for sommermånedene juni, juli og august har overnattingsstedet en fin økning fra i fjor på 1,6 prosent flere gjestedøgn.

Men en nedgang på 43 prosent i årets fem første måneder, gjør at Vandrerhjemmet totalt ligger et stykke bak fjoråret og toppåret 2019.

– Vi mangler fortsatt mer enn 1350 gjestedager til å nå budsjettert årsantall på 7000 gjestedøgn, forteller van Heerebeek.

Bra sommer: Erling Skoe er godt fornøyd med sommeren og håper på en god høst på Telemark Kanalcamping.

Flere har oppdaget boblilparkeringen
Ulefoss bobilparkering har så langt i år hatt cirka 1000 gjestedøgn. Her har det vært besøk i alle måneder, men sommeren er naturlignok best. Fra midten av mai og ut juli, kan det nyetablerte tilbudet vise til cirka 650 gjestedøgn.

– Vi har ikke full oversikt ennå, men kan konstatere at det er mer aktivitet her i år, og en fin økning. Jeg tror det kommer av at flere har oppdaget muligheten her, forteller driver Cristian Eggel-Johnsen.

Nå jobbes det med å markedsføre bobilparkeringen enda bedre.

– Vi skal lage egen webside og få tilbudet inn på både Tripadvisor og Booking.com, forteller driveren.

Drømmer om utvidelse
Cristina sier de ikke kunne se noen økning i antall bobiler da den populære vannparken ble etablert i sommer.

– Nei, da kom det veldig mye folk hit, men det var ikke bobiler. De fleste som benytter bobiltilbudet er godt voksne folk. De blir gjerne her i flere dager og tilbakemeldingene går på at området er flott, og at de liker tilbudet på Gjestebrygga både på dagtid og kvelden.

Eggel-Johnsen forteller at mange har etterlyst overnattingsmuligheter i løpet av sommeren. Nå håper hun på utvidelse av bobilparkeringen, og drømmer om hytteutleie i tillegg.
Styreleder i Bryggeparken drift AS, Hans Jørgensen, forteller at en utvidelse av parkeringen er noe de snakker om.

– Men det er ikke noe som er bestemt. Vi regner på det og ønsker å se om det er mulig å realisere, sier han.