Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Nome kommune melder i kveld om at to ansatte ved Coop Extra Ulefoss har testet positivt for covid-19.
Nome kommune melder i kveld om at to ansatte ved Coop Extra Ulefoss har testet positivt for covid-19.

Koronasmitte ved Coop Extra

To ansatte ved Coop Extra Ulefoss har testet positivt på covid-19. Det melder Nome kommune onsdag kveld.

Nome kommune fikk i går, tirsdag, meldt at to ansatte ved Coop Extra Ulefoss har testet positivt på covid-19. En av de smittede er meldt i Nome kommune, den andre ansatte er meldt i en annen kommune.

Det er ikke sammenheng mellom de to tilfellene, og de skal ha arbeidet på ulike skift i forretningen. Kommunen opplyser at smittevernet er godt ivaretatt på arbeidsplassen, og at det derfor skal være svært få nærkontakter.

Liten smittefare for kundene
Smittefaren med tanke på kundene i butikken blir regnet som svært liten, da smittevernet er godt ivaretatt på butikken. De ansatte bruker munnbind hele tiden, og har pauser hver for seg.
Likevel oppfordres kunder som har vært i butikken 7.- 8. mai til være ekstra påpasselige med å teste seg dersom de får symptomer på koronasykdom.

– Vi oppfordrer i denne sammenhengen sterkt til å laste ned og bruke Smittestopp-appen. Samtidig må vi berømme butikken for gode smittevernrutiner både ovenfor ansatte og kunder, melder Nome kommune.

Derfor utløses ikke flere karantener 

Kommuneoverlege Kristin Sekse uttalte seg nylig om konsekvensene av ungdomssmitte, og forklarte da at én smittet elev vil sende alle medelevene i samme klasse i karantene. I tillegg vil det medføre ventekarantene for den nærmeste familien til samtlige elever i klassen.

Flere lesere har kontaktet Kanalen og spurt hvorfor en lignende mekanisme ikke slår inn når det oppstår smitte hos ansatte i en dagligvareforretning. Kanalen har tatt spørsmålet videre til Sekse, som opplyser at de to eksemplene ikke kan sammenlignes.

I en skoleklasse vil elevene omgås hverandre på en slik måte at de er hverandres nærkontakter. Dette er ikke tilfelle ved Coop Extra på Ulefoss, der de ansatte ikke spiser lunsj eller deltar på møter sammen, og holder tilstrekkelig avstand i jobbsituasjonen, forklarer Sekse.

– Derfor er det bare én nærkontakt til de to smittetilfellene. Men hvis dette gjaldt en arbeidsplass der de ansatte for eksempel hadde fysiske møter sammen, ville situasjonen vært en annen, sier Sekse.