Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

korona_jpg

Tirsdag: Ny tilfelle av covid-19 i Nome

Seint tirsdag kveld melder beredskapsledelsen i Nome kommune om ett nytt tilfelle av covid-19. 

– Det er i kveld meldt om ett nytt smittetilfelle i Nome kommune. Smittevei er kjent og er tilknyttet smitteutbrudd i Grenland, men har ikke sammenheng med utbrudd blant ungdom, opplyste kommunen tirsdag.

Siden det dreier seg om en person som allerede satt i karantene, er smittesporing er avsluttet.

Nome har gjennom helgen og ved inngangen til denne uka hatt et høyt antall innbyggere i karantene. De fleste av disse har vært nærkontakter til personer i Grenland som har fått påvist covid-19. Kommuneoverlege Kristin Sekse har derfor uttalt at vi må forvente stigende smittetall i Nome de neste dagene.

Fra og med onsdag er det dessuten innført munnbindpåbud i Nome.

Det skjer på bakgrunn av utbruddene i Grenland. Kommuneoverlege Kristin Sekse sier i tillegg at det nå er høy risiko for ukjent smitte i Nome. Munnbind er et virkemiddel for å unngå ytterligere virusspredning i det offentlige rom.