Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Tar seg av alt: De som kjøper en bryllupspakke av Bent Brustad og Nome Turistguiden, trenger ikke tenke på annet enn eget humør. - Vi fikser alt, sier mannen bak den nye virksomheten.
Tar seg av alt: De som kjøper en bryllupspakke av Bent Brustad og Nome Turistguiden, trenger ikke tenke på annet enn eget humør. - Vi fikser alt, sier mannen bak den nye virksomheten.

Nå skal Bent Brustad gifte folk på herskapelig vis

Planlegger du bryllup? Hva med seilas i en elektrisk cabincruiser fra Skien til Ulefoss, hestekortesje til Hovedgaarden, operasang og vielse av ordføreren i selveste Kanalkommunen?

Bent Brustad (68) har tenkt på alt.

Han har gjort avtaler med Telemark museum, Canal Boats Telemark, skipper Arnold Nomme, kusk, frisører, operasanger og fiolinist, restaurant, hotell og kunstner som kan male et minne fra den høytidelige dagen langs Telemarkskanalen.

Det unike pakketilbudet har en prislapp på mellom 59 og 69 tusen kroner, avhengig av antall gjester og innhold, og vil være tilgjengelig allerede i mai.

Elektriske båter

– Canal Boats Telemark må ha muligheten til å sluse opp fra Hjellen til Norsjø. Når rutebåtene kommer i trafikk, er det meningen at brudeseilasen skal følge etter Victoria eller Henrik Ibsen om morgenen, forteller Brustad.

Som Kanalens lesere vil vite er Canal Boats Telemark et selskap som ønsker å satse på utleie av elektriske båter på Telemarkskanalen. Lade-punktene er ennå ikke på plass, men båtene kan kjøre Skien-Ulefoss-Skien uten påfyll av strøm, opplyser Brustad.

Når det lykkelige paret ankommer Ulefoss, og bruden skal stelle seg, er tanke at brudgommen kan ta en runde golf.

– Vi har avtale om å legge til ved Ulefoss brygge, men jobber også med en avtale om vielser i middelalderkirken på Romnes, sier Brustad.

staslig – og grønn: Dette er en av Canal Boats Telemarks elektriske båter. En slik vil frakte brudeparet fra Skien til Ulefoss.

– Ja, med en gang
Brustad forteller at forretningsideen har utviklet seg over tid, men at selve arbeidet med å planlegge pakkene, gjøre avtaler med alle parter, og få på plass en splitter ny nettside, har tatt rundt to måneder. Det har vært hektisk, sier han, men skryter av samtlige involverte.

– Da jeg tok kontakt med kommunen, var det ja med en gang! Det samme med Telemark museum, sier Brustad, som har kledd seg standsmessig i anledningen. Selv skal han ta seg av alt det praktiske rundt booking, planlegging og være i «kulissene» når bryllupene avholdes.

– Jeg må trekke i trådene, vet du, ler ham med frakken henslengt over armen når vi møtes på Ulefos Hovedgaard.

– Verdt det

Det å få gjennomføre vielser i museet etter familien Aalls virke i bygda, har ikke vært «bare-bare». Nome kommune og Telemark museum var lenge i en fastlåst tvist om dette. Men i vinter løste alt seg, og det er nå tillatt for folk å gifte seg i praktbygget fra Napoleons-tiden. For privatpersoner er det dessuten gratis. Men Brustad, som vil gjøre forretning, må betale en avgift, forteller han.

– Det er strengt, blant annet er det ikke tillatt med mat og drikke inne i Havesalen. Men likevel er det verdt det, for de som får muligheten til å gifte ser her, sier Brustad og kaster et blikk opp på det skinnende hvite sommerslottet.

Selskapet Brustad har etablert, Nome Turistguiden, og som formelt står bak bryllupspakkene, skal etter hvert gjøre mer enn å smi folk i hymens lenker.

– Jeg ser på flere ting knyttet til reiseliv og turismen på Ulefoss, og jeg utdanner meg nå som guide. Jeg liker å gjøre ting grundig og fra bunn av vet du.

Hva som kommer i fortsettelsen, og når de første bryllupene vil stå, gjenstår å se. Enn så lenge venter Bent Brustad spent på at slusene skal åpne.