flyflaabygd11Ulykkesstedet: Her blir piloten (t.v.) tatt hånd om av redningsmannskaper (foto: Bjørn Sigurdsøn)

Litt over klokken 15.00 den 2. påskedag fikk politiet melding om at et småfly hadde styrtet i et tre i Flåbygd i Nome. De to personene om bord skal ha kommet heldig fra det.

Tekst: Tor Espen Simonsen/Foto: Bjørn Sigurdsøn


Flyet er av typen Cessna 172.

Alle politipatruljer i området ble dirigert til stedet. Kort tid etter ble det meldt at piloten selv hadde vært i kontakt med Hovedredningssentralen (HRS) og opplyst at det hadde gått bra med de to om bord.

Cessna-flyet skal ha fått motorstopp i lufta, og ifølge øyenvitner var det en mislykket nødlanding på jordet nedenfor Leikvoll Gartneri som ledet til ulykken mandag ettermiddag. Flyet klarte ikke å lande på den åpne sletta og traff deretter noen tretopper i enden av jordet før det braste i bakken.


Saken fortsetter under bildet 
flyflaabygd22


Motorstopp 
Flyet med to personer tok opprinnelig av fra Geiteryggen, via Dagali, Møsvatn og retur. Mannskapet skal ikke være fra nærområdet.

Ifølge passasjer i flyet hadde motoren plutselig stoppet, noe som var årsaken til nødlandingen, opplyser politiet. Dette stemmer med øyenvitneskildringer Kanalen har fått.

De to i flyet var etter meldinger fra operativsentralen noe «ømme» i kroppen, men ellers uskadd. 


Det er noen skader på flyet i front, venstre hovedvinge og høyre halevinge. Flyet har landet mellom Nedre Sundbø og Sundbø - noe sør for Flåbygdveien.


Havarikommisjonen er varslet om ulykken. 

flyflaabygd33